Ολική ανατροπή για AB Bασιλόπουλο και Lidl: Τι απίστευτο βάζουν στα Σούπερ Μάρκετ από 3/1
Τι νέο μπαίνει σε AB Bασιλόπουλο και Lidl;

Περιβαλλοντικό τέλος 4 λεπτά για κάθε πλαστική σακούλα καλούνται να πληρώνουν από την 1η Ιανουαρίου οι καταναλωτές που θα επιμένουν να μεταφέρουν τα ψώνια τους με τον καθιερωμένο τις τελευταίες δεκαετίες τρόπο και όχι με επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα.

Όλες οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ είναι έτοιμ…

Τι νέο μπαίνει σε AB Bασιλόπουλο και Lidl;

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Περιβαλλοντικό τέλος 4 λεπτά για κάθε πλαστική σακούλα καλούνται να πληρώνουν από την 1η Ιανουαρίου οι καταναλωτές που θα επιμένουν να μεταφέρουν τα ψώνια τους με τον καθιερωμένο τις τελευταίες δεκαετίες τρόπο και όχι με επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα.

Όλες οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ είναι έτοιμες με τα δικά τους προϊόντα και τις δικές τους προσφορές, ενώ εξηγούν ότι από το νέο μέτρο δεν πρόκειται να ωφεληθούν οι ίδιες οι επιχειρήσεις.

Μιλώντας στο eleftheriaonline.gr, διευθυντής του καταστήματος “ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε.” στην Καλαμάτα, ανέδειξε την πολιτική που ακολουθεί και κεντρικά η μεγάλη αλυσίδα στο θέμα αυτό. Οπως είπε ο κ. Κατσιφώλης “η χρέωση στις σακούλες δεν είναι προς όφελος των καταστημάτων, αλλά περιβαλλοντικοί φόροι και ΦΠΑ”.

Επίσης, πρόσθεσε ότι η χρέωση θα εφαρμοστεί από τον καινούργιο χρόνο και η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος “έχει προετοιμαστεί και ήδη προσφέρει με χαμηλό κόστος σακούλες πολλαπλών χρήσεων των 10 λεπτών, οι οποίες είναι ανακυκλώσιμες”.

Αλλωστε ως εταιρεία “είχαμε εντοπίσει το πρόβλημα της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος εδώ και πολλά χρόνια και οι πλαστικές μας σακούλες είναι βιοδιασπώμενες”.

Σε ανάλογους ρυθμούς κινούνται και στα Lidl. Ειδικότερα, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν σε όλα τα καταστήματα Lidl τη νέα σακούλα για να κάνουν τα ψώνια τους υπεύθυνα, χρησιμοποιώντας την ξανά και ξανά.

Η νέα σακούλα χαρακτηρίζεται από δύο προτερήματα, πρώτον είναι 100% ανακυκλώσιμη, και δεύτερον αποτελείται τουλάχιστον κατά 80% από υλικό που προκύπτει από ανακύκλωση καταναλωτικών προϊόντων.

Με τη χρήση της συγκεκριμένης σακούλας οι καταναλωτές συμβάλλουν στη μείωση των απορριμμάτων αλλά και στη μείωση του CO2 έως 40% σε σύγκριση με σακούλες από πρωτογενή υλικά.

Να σημειωθεί πάντως πως στην πρωτοβουλία του ΙΕΛΚΑ για την πλαστική σακούλα συμμετέχουν επιπλέον και οι αλυσίδες Σκλαβενίτης, My Market και Μασούτης.

139
shares
Κοινοποιήστε στο Facebook
Κοινοποιήστε στο Twitter
Τελευταία Άρθρα:
Τελευταία Άρθρα:
Νέα μόδα δείχνει τις γυναίκες με μισό πρόσωπο χωρίς μακιγιάζ
Μπαμπάς σκύλος προστατεύει το παιδί του με τον πιο αξιολάτρευτο τρόπο
Σκύλος διέκοψε αγώνα ποδοσφαίρου επειδή ήθελε χάδια
Γ. Παπανδρέου: «Επιμένω, ή θα αλλάξουμε ή θα βουλιάξουμε»
Καταγγελία για κοινωνικό μέρισμα: Παρουσιάζει 44χρονο παντρεμένο με 81χρονο άνδρα
Τεράστια Προσοχή: Ένα μήνα πριν το εγκεφαλικό το σώμα σου θα σου στείλει αυτά τα σημάδια. Μην τα αγνοήσεις. Διάβασε…
Πρόσφυγες από την Συρία φιλοξένησε στο σπίτι του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής
Υιοθετήθηκε ο σκύλος που ζούσε για μήνες δίπλα στον τάφο του ιδιοκτήτη του στην Άρτα
Η Στεφανίδη αποστόμωσε Έλληνα που αμφισβήτησε την ελληνικότητά της
ΜΑΥΡΟΖΩΝΑΣ το παίζει αρχάριος σε σχολή που δεν τον ξέρουν και παθαίνουν την πλάκα της ζωής τους.(ΒΙΝΤΕΟ)